donderdag 3 oktober 2013

Vogeltjes

Ergens zag ik eens een prachtig jurkje voorbij komen in dit stofje en toen wist ik dat ik dat stofje MOEST hebben. Gelukkig trokken ze hem binnen bij Roos en Violet en al snel lag hij gewassen en gedroogd op de plank.

Van naaivriendin Mieke kreeg ik een patroontje voor een A-lijn jurkje en omdat bijna geen enkel ander model nog gaat uit 1 meter stof van 1.10 breed werd dat de keuze voor deze stof. 
Het patroontje is heeeeel fijn. Geen een keer gemopperd en ook een handleiding is niet nodig. Heerlijk! Het bovenlijfje is gevoerd met een stofje wat ik weer kreeg van naaivriendin Ira. Dames, beiden nog eens bedankt! 


Een fotootje waarin het jurkje goed op model te zien is heb ik natuurlijk weer eens niet, maar hier klein kijkje onder de sluier (of onder het zwemvest). Helaas, volgende keer maak ik eens een foto waarin het jurkje goed te zien is.

Toen hield ik nog een randje stof van zo'n 30 cm over. Zonde om we te gooien of te geven....
Op de blog van haar leerde ik hoe ik er gemakkelijk een rokje van maken kon en via weer een naaivriendinnetje, Noor, kwam ik aan gepaste elastiek. Eronder rimpelde ik met framilon want dat werkt makkelijker dan met al die rimpelstiksels (beetje sluikreclame, vergeef het me maar als je het een keer gebruikt hebt, ik weet zeker dat je dat doet). 
Gelukkig had ik hier wel een paar fotootjes waar je het rokje kunt aan zien. Er werd me al gevraagd of dat rokje soms van Molo was..... Helaas Molo, dat stofje hebben jullie niet he? Maar ja, jullie hebben dan weer honderd-duizend andere leuke stofjes. ;-)

7 opmerkingen:

 1. Prachtig weer maar eens! en nu hop, naar je naaimachine ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wal leuk weer. En wat een schattig dametje is het toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi! TOch een prachtig madammeke ze, dat Sammeke!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi mooi zou ik zo zeggen !!!! en een leuk patroontje hé

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schöne Idee ;-). Habe mich gleich mal als neuer Leser bei Dir eingetragen. Vielleicht magst du auch mal meinen Blog besuchen kommen ?

  Ein schönes Wochenende

  Lg Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee. Vooral het rokje vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen