VietnamVietnam, reisdag 1


De chaos van een grote stad 


Lieve allemaal,

De eerste reisdag zit erop. 
Eergisteren zijn we vertrokken vanaf Schiphol, waar we ons nog even hebben verbaasd over de bekwaamheid van onze veiligheidsdienst en marrechausse (of hoe je dat ook schrijft). Zitten we een uur voor vertrek even een biertje te drinken in zo`n schiphol tokootje, worden we verzocht om weg te gaan waar we nu zitten want daar kon je niet zitten, zei de barman. Ik vond toch echt van wel, maar er bleek een `gevaarlijke` tas te staan op het tafeltje waaraan wij zaten. Inderdaad, nadere inspectie leerde dat de tas er gevaarlijk uit zag. Inmiddels was het hele veiligheidsapparaat van onze oh-zo-veilige-luchthaven opgetrommeld en vol spanning zaten wij aan een ander tafeltje te wachten wat er zou gebeuren. Zo`n 3 kwartier later moesten we toch echt gaan boarden; de tas stond nog altijd gevaarlijk te zijn op het tafeltje en veiligheidspoppetjes waren nog in geen velden of wegen te bekennen. Grappig.

10 hele grote zakken ijs (de chauffeur van deze scooter zag helemaal blauw van de kou); circa 20 bistrostoelen gestapeld; een tuincentrum, bestaande uit ongeveer 10 yuca`s en 12 andere grote kamerplanten, een bouwmarkt (4 deuren, wat houtwerk voor de deurstijlen, potten verf en het nodige gereedschap), een scooter met 2 vaten olie en daarbij ook nog 2 personen die die vaten moesten vasthouden en noem het verder maar op. Het is inderdaad grappig.


Bij aankomst zijn we eerst eens een paar uur plat gegaan. De vlucht had ons behoorlijk genekt dus een paar uurtjes slaap konden we wel even gebruiken. Om 16.00 uur zijn we gedouched en wel de stad gaan verkennen. Eigenlijk hadden we ons totaal niet ingelezen over wat er te zien zou zijn, dus na 1 straat wisten we het al niet meer. 

Het dichtsbijzijnde toeristische stukje Saigon was een nachtmarkt. Werkelijk, wat verkopen ze toch een troep in Azie! Echt fantastisch. Het ene souvenir is nog lelijker dan het andere. Wees niet bang, we hebben niets gekocht. Bij de markt nog even op een terrasje een biertje gedronken, wat gegeten en toen ons weer in het chaotische verkeer gemengd. In deze stad zijn geen regels, wel 20.000.000 brommers, 4.000.0000 bussen en nog eens 8.000.000 auto`s. Deze voegen zich op de drukke wegen samen met de voetgangers en iedereen doet maar wat. Het is spannend om een straat over te steken, maar we hebben een goede manier gevonden. 
We gaan gewoon achter een Vietnamees lopen (of aan de zijkant eigenlijk, zodat hij of zij de eventuele klap kan opvangen). Dit gaat bijzonder vloeiend en volgens ons hebben ze het niet door dat we ze misbruiken. 
We wilden even uit deze gekte vandaan en hadden gelezen dat je op het dak van het Sheraton Hotel een prachtig uitzicht over de stad had, dus zijn we daar lekker even in de rooftopbar wat gaan drinken. 

Echt schitterend. En zo lekker rustig ook. Hier vergeet je even dat alle bovengenoemde voertuigen constant toeteren. Wat een rust! 

Onze eerste dag zit erop. Nog even wat drinken op ons balkonnetje, genietend van alle toeters en toen in een diepe coma geraakt. 


Reisroute:


Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Saigon
Tijd:
maandag 22 maart 2010
om 09:52


6 reacties, waarvan 6 nieuw


inge - 407 dagen 20 uur geleden
Ik heb een goed plan voor deze week: 
een brommerexcursie???????
xx ing
XXXX
Zijn jullie lekker aan het genieten van al die gekkigheid op wielen?!?!
Wat lees ik nou. EEN SCHIETLES ZONDER ONS!!!!
Staat jullie netjes.
Geniet ervan kalasniskoffies
dikke x skoerafi, rami en skoeleipie

bianca - 407 dagen 18 uur geleden
dat klinkt goed voor zo`n 1e dagje. Meteen al het zware geschut van "schieten" opgezocht. En ik maar denken dat jullie daar overheerlijke recepten gingen verzamelen!

Marjolein - 407 dagen 18 uur geleden
Wat heerlijk weer die super leuke grappige reis verhalen van jou! Ik waan me weer in Vietnam! Geniet en pas op met oversteken! Ik ben stinkend jaloers......

Jacqueline - 407 dagen 11 uur geleden
He luitjes!!!

gonnie - 407 dagen 10 uur geleden
Net jullie berichten gelezen, ziet er wel heel gaaf uit !! Geniet er maar lekker van samen gr gonnie

diana en martijn - 406 dagen 17 uur geleden
ooh zo klein als een kind he zodra hij met een wapen mag schieten. enne die kuilen met pinnetjes heb je hier in Nederland in het bos ook ! hoop dat jullie nog veel meer moois meemaken maar voor rene is deze vakantie al een schot in de roos !Rene en zijn AK47 

Dag 2:
Vanmorgen moesten we om 6.30 uur op want we hadden gisteren nog even snel een toertje geboekt naar de tunnels van Cu Chi. Een grote bus vol gepakt met toeristen bracht ons naar deze indrukwekkende attractie.

Als vee mochten we met onze gids van het ene gat in de grond naar het andere kijken en je moest echt rennen en duwen om te kunnen zien waar je voor kwam. Hier hadden we snel genoeg van, dus we trokken min of meer een beetje ons eigen plan. Goede les; zo`n bus, daar stappen we niet meer in! Stomme beginnersfout! 
De tunnels zijn ten tijde van de Vietnamoorlog gemaakt (met de hand en een klein schepje) zodat de Vietnamezen zich konden verschuilen voor de Amerikanen. Het zijn tunnels met 3 verdiepingen `woonlagen` waarin ziekenhuizen, complete dorpen etc. waren gevestigd. De gangen hadden een doorgang naar de Saigon rivier, waardoor zij, bij nood, via de rivier toch een extra vluchtweg hadden. Echt een knap staaltje bouwkunst want je ziet het echt niet en er zitten pittige vallen in verwerkt. Best wel wreed volkje, maar dat wisten we eigenlijk al. Trouwens merk je daar niets van, want tegen ons (maar wij zijn natuurlijk heel lief) zijn ze allemaal even vriendelijk.

Tijdens de wandeling bij de tunnels hoorde je regelmatig schoten van geweren. Toen we dit in Nederland lazen (je mag hier zelf met ieder geweer schieten wat je kunt bedenken) vonden we het een beetje luguber, maar nu we hier liepen, vonden we dat het toch wel past bij de locatie. Het maakt dat je je beter kunt inleven in wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. 
Natuurlijk zag Rene zijn kans schoon en kocht 10 kogels voor een AK47. Ik zou ook een poging wagen, maar het was zo`n fucking lawaai dat ik het niet aandurfde om dat rotgeweer zo dicht bij mijn oor te laten afgaan. Rene ging echter wel af..... (kijk ook even onder `video`s`, daar zie je Rene met zijn pistooltje).

Na dit spectaculaire tochtje weer terug naar Ho Chi Minh, lekker lunchen, even beetje wandelen, toer geboekt voor morgen en nu zitten we in ons hotel. Morgen gaan we voor 2 dagen naar de Mehkong Delta. We hebben geleerd van onze eerdere fout en hebben ditmaal een prive auto geboekt. Lekker boottochtjes maken en overnachten bij een Vietnamees gezin. 

Veel groetjes van ons tweetjes! We hebben het heerlijk naar onze zin. 


Beetje weinig tekst 

Dag 3:
We hebben een paar onwaarschijnlijk fantastische dagen gehad maar zijn er zo kapot moe van dat we morgen een mooi verhaaltje komen tikken. Hier wel alvast wat foto`s..... 

Liefs, 
Rene en Rachel


We hebben een grote ontdekking gedaan.... 

Zo, tijd voor het volgende reisverslag....

Dag 3: Vanmorgen vroeg weer opgestaan. Wij maar denken dat we vakantie hebben, maar we staan hier tot nu toe gemiddeld vroeger op dan thuis. Maar goed, lekkere lange dagen heb je dan. 

Onze rit hebben we vandaag maar eens geboekt met een prive chauffeur en een eigen gids. Na de ervaring van gisteren leek ons dat toch een iets beter plan. Een tocht van ruim 3 uur bracht ons in My Tho, een plaatsje aan de upper river van de Mekong Delta. Hier hebben we 2 eilandjes bezocht. Eerst vanaf een soort steiger met een motorbootje naar het Unicorn eiland, waar we de geeikte toeristische dingen hebben mogen aanschouwen (een honingfarm waar je thee met honing en allemaal zoetigheden gemaakt van honing kreeg en honing bananen wijn die niet te zuipen was) en daarna naar een fruittuin waar allerlei exotische vruchten groeiden. Kregen lekker weer thee, waar Rene helemaal niet zo gek op is, die heeft liever een biertje of desnoods honingbananenwijn. 

Hierna zijn we via een korte wandeling beland in een soort spinnenweb van kleine riviertjes waar we met een roeibootje doorheen zijn gegaan. Het had iets weg van een waterpark in de Efteling, maar dan met een prachtige natuur er omheen, maar het varen op zich was echt met een kermisattractie te vergelijken. Dit was echt wel een super ervaring. Ik denk dat we wel 50 roeibootjes gepasseerd zijn en we hebben met alle 50 bootjes zeker 3x gebotst. 
Na dit doolhof kwamen we uit op de brede rivier waar we weer in een volgend bootje werden gedirrigeerd. Dit bootje bracht ons naar een volgend eilandje waar we een prachtige lunch voorgeschoteld kregen. Veel te veel natuurlijk want in deze warmte heb je echt geen honger. Het is hier trouwens zo`n 40 graden, dus ECHT warm! Of heet mag je het denk ik ook wel noemen. 
Na de lunch zijn we terug gevaren naar de plek waar we op het eerste bootje zijn gestapt en vervolgens met de auto weer verder naar een plaatsje waar een veerboot zou gaan. Hier moesten we allebei even plassen, dus in onze onschuld hebben we gevraagd of dat misschien te regelen zou zijn.... Helaas wisten we toen nog niet in wat voor hellhole we zouden belanden. Het stadje was een grote vuilnisbelt, het stonk er onwaarschijnlijk en het was een file van vrachtwagens (met uitstoot van ongeveer alle vrachtwagens van europa bij elkaar). 
Bij een schattig winkeltje (dat leek tenminste zo)mochten we gebruik maken van het toilet. Ik ging eerst naar binnen, maar stond binnen een seconde alweer kokhalzend buiten. T-shirt over mijn hoofd getrokken tegen de stank en Rene op wacht voor de deur, want die kon echt niet dicht, anders was ik waarschijnlijk binnen no-time vergast van de meur. Vol goede moed deed ik net of het wel meeviel maar bij het omhoog doen van de deksel van het toilet dreef daar tot de bril....eh.... narigheid zeg maar.... Ik was zo lief om Rene nog even te sparen en deze grote verrassing een grote verrassing voor hem te laten blijven tot hij het met eigen ogen kon zien (ontdekking nummer 1). 
Ondertussen had Rene ook een verrassing voor mij. Terwijl hij bij de deur op de uitkijk stond, werd er 1 meter bij hem vandaan een kip geslacht. De volgende stond al klaar zodat ik dat ook nog even kon zien, maar die werd eerst voor de ogen van Rene nog even tot kotsen gebracht. We denken omdat hij dan lekker schoon van binnen is, want schoon, daar houdt deze familie wel van, dat hadden we immers op het toilet wel gemerkt.... Nadat ook Rene de drijvende verrassingen in het toiletje had ontdekt zijn we maar snel de straat weer op gegaan, waar onze auto inmiddels niet meer te vinden was. Stukje lopen dan maar met onze gids in deze heerlijke schone omgeving. We waren onze auto niet echt kwijt hoor want iedereen stond daar in file te wachten om op de boot te mogen. 
Na de overtocht moesten we nog een klein stukje rijden. Ergens in een plaatsje waarvan we de naam niet weten stapten we weer op het volgende bootje (het was inmiddels half 6) en daarmee werden we naar onze homestay gebracht. Wat we onderweg allemaal gezien hebben is met geen pen (of in dit geval toetsenbord) te omschrijven. Echt fantastisch. Armoede tegenover rijkdom, vuiligheid tegenover een soort van schoon en alles op de Aziatische manier. De mensen leven hier zo verschrikkelijk anders dan wij. We hebben alleen maar zitten klikken met onze fototoestelletjes... En toen dachten we dat we het mooiste gehad hadden voor vandaag, maar dat was lekker toch niet waar. 

Na ongeveer 3 kwartier varen kwamen we aan bij onze homestay. Een hutje of 10 aan de rivier, gemaakt van bamboebladeren en wat hout met een terrasje aan het water. Echt zo mooi! 
We werden super leuk ontvangen en kwamen er al snel achter dat we met nog 4 andere gasten daar de nacht zouden doorbrengen. De andere 4 waren duitse dames die het eerste uur uitzonderlijk goed gezelschap waren, maar 1 van hen werkte vooral Rene erg op zijn zenuwen. Ook ik had er wel last van, want deze dame dacht dat de hele wereld van haar was. Maakt niet uit, je bent zo van stoel verplaatst... We kregen een gezamenlijke maaltijd geserveerd en die was echt heerlijk. Na het eten nog even wat nagezeten, gekletst en wat gedronken en toen om 21.00 uur zijn we afgehaakt en richting ons hutje gegaan. Erg grappig; er was wel iets van licht, maar de badkamer waren ze even vergeten. In het donker met een zaklamp elkaar bijschijnend, dus maar even snel gedouched (lekker koud rivierwater....) en toen onder de klamboe in een diepe rustige slaap gevallen onder het geluid van het oerwoud.

Dag 4:De volgende ochtend om half 6 ging het natuurlijke wekkertje. Alle hanen kraaiden erop los, dus we zijn eruit gesprongen en wilden wel eens zien hoe de rivier eruit zou zien bij ochtendlicht. Er hing een prachtige mist, maar de rivier was hem gesmeerd. Er lag nog een halve meter water en dat was het wel. Oeps! Schijnt een monster te zijn geweest `s nachts die al het water had meegenomen... Dat zei tenminste de eigenaar van het guesthouse. Het bleek uiteindelijk een rivier met getijden te zijn. Leuk allemaal, maar onze veel te zware, knalgrote houten boot lag mooi op het droge! Nou ja, eerst maar eens aan het schattig gedekte tafeltje ontbijten en dan hebben de Vietnamezen er vast inmiddels wel wat op gevonden ofzo... 

Na het ontbijt moesten we snel onze tassen pakken want de rivier wilde nog lager zakken. Snel allemaal in de boot (nog steeds op het droge) en alleen de kapitein bleef aan de kant. HA! Dat was grappig... gaat hij (een mannetje van zo`n 40 kilo) in zijn eentje 6 dikke europeanen en een vietnamees gidsje en zijn grote schuit de rivier in duwen?? Nee, gek genoeg lag de boot vast aan een paal en zodra we allemaal waren ingestapt maakte de kapitein een touw los en gleden we door het slib met een noodgang het halve metertje water van de rivier weer in. Dat was niet iets wat we hadden verwacht (grote ontdekking 2!).

Na een uurtje varen kwamen we aan bij een drijvende markt. Hier werd van alles verhandeld, vooral groente en fruit, op boten. Een wirwar van bootjes, botsinkjes, dealtjes die werden gesloten en mooie plaatjes. Echt erg leuk om te zien. Hierna zijn we naar een rijstfabriek gevaren en daarna naar een noodle `fabriek`. Toen nog heerlijk 2 uurtjes terug varen naar de veerboot en toen helaas weer de auto in voor de terugreis. 
Onderweg nog bij een super mooi ding gelunched en zo aan het einde van de middag waren we weer in Ho Chi Minh. Na het zoeken naar een hotelletje zijn we erachter gekomen (ontdekking 3) dat toch niet echt alles op zo`n scooter kan.... Een boekenkast gaat dus echt niet! Een harde knal en de boekenkast lag in brokstukken op de grond. Tja, het lijkt ook wel wat overdreven. Wij huren hier doorgaans busjes voor. Toch vonden we het wel echt heel sneu voor deze arme sloeber die dacht dat hij zijn foeilelijke boekenkast wel even kon verhuizen en ergens anders kon hergebruiken... helaas... het kan wel, maar dan in de open haard en laat je die hier nou net niet nodig hebben.... 

Tot snel!

Liefs, 
Rene en Rachel  
Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Can Tho
Tijd:
donderdag 25 maart 2010
om 09:01


Vietnam, Mekong Delta


Score: 0/5
Stemmen: 0
BIANCA-
Blijf vooral lekker genieten van al de "aziatische" wonderen ... enneh wij genieten dan wel weer 2-hands achter ons bureautje.
Hoewel t zonnetje hier ook zijn best doet, die 40 graden gaan we nog net niet halen!
x
Lekker troep kopen 

Dag 5:
Vanmorgen weer eens vroeg opgestaan want we hadden een vlucht geboekt naar Da Nang. Hier wilden we eens lekker even een paar dagen uitrusten aan het strand. Bij de landing bleek al snel dat dat leuke strandplan voorlopig nog maar even vooruitgeschoven moest worden... Het regende en het was echt koud! Koud is hier 26 graden... Nu lijkt dat heel warm en in Nederland is dat ook echt zo, maar hier is het helemaal niet lekker. Vesten uit de tas en een taxi met een kachel zoeken! 

We hadden een leuk guesthouse in de Lonely Planet zien staan ergens tussen Da Nang en Hoi An in, vlakbij het strand (je weet maar nooit, misschien is het morgen wel hartstikke lekker warm), dus daar hebben we ons af laten zetten. Het was inderdaad leuk, hartstikke druk met toeristen, dat wel, maar de eigenaar (Hoa) was echt een leuk ventje. De kamer stelde niet zoveel voor, hij was dan wel groot maar de matrassen waren, na er twee op elkaar te hebben gestapeld, zo zacht als twee zaterdagedities van de Telegraaf op elkaar maar dan met een deuk in het midden. Ook de douche was niet zoveel. Ik denk dat er iedere minuut 45 koude druppeltjes uitkwamen dus haartjes nat maken was een ervaring van dik een uur. Maakt niets uit, het was er toch leuk! We zaten vlakbij zee en er stonden mooie golven.... Was het nou maar warm, want Hoa verhuurde surfboards. Nou ja, dan maar gezellig doen met de andere toeristjes. 

`s Middags nog even op de Telegraaf gelegen en eigenlijk was deze dag om voordat we er erg in hadden. Gewoon leuk gezeten, samen gegeten met de anderen want Hoa`s staff maakt iedere avond een familiemaal klaar en daar mag je voor 2 euro per persoon bij aanschuiven.  Hierna zijn we ons vorige reisverslag gaan tikken in een stoffig hutje bij de buren van Hoa en toen waren we weer 2 uur verder. Nog even wat nazitten met onze nieuwste beste vrienden en om 10 uur gingen we toch weer kapotmoe naar bed. 

Dag 6:
Strand zat er nog steeds niet in. Het was nog koud en winderig, dus na het ontbijt zijn we gaan wandelen naar de Marble Mountains. Dat is een beschermd gebied waar allerlei tempels en grotten zijn van marmer. Dit is normaal een dagtripje vanuit de grote steden, maar wij zaten op 10 minuutjes lopen hier vanaf, dus dat konden we mooi even meepakken. 

Het was echt de moeite waard. Beneden in het dorp werden allerlei kunstwerken gehakt uit brokken marmer (wat overigens uit China komt, maar dat terzijde) en na een trap met 157 treden van een meter hoog, dus ECHT klimmen, kwamen we boven. Prachtig uitzicht, mooie grotten, schitterende tempels en pagodes, maar het allermooiste was onze `gids`.... 

We waren amper uitgehijgd boven aan de berg gekomen toen er een klein wijffie naar ons toe kwam waar we wierook van moesten kopen. Het was bijna geen vraag maar een commando. We weigerden toch, Zaandammers als we zijn. Toen bedacht ze dat ze vast op een andere manier wel geld van ons kon aftroggelen, dus ze volgde ons waar we gingen en rende steeds vlak voordat we bij een grot of tempel kwamen voor ons uit om ons de weg te wijzen, die we allang hadden gevonden. Super grappig. 

Gelukkig bleef het helemaal niet hierbij. Ze werd steeds lolliger en brutaler vooral... We hadden trouwens net gezien dat ze een TOP tandarts heeft, maar dat zien jullie wel op de foto`s zodra we weer wat kunnen plaatsen. Even terug naar onze gids... We stonden net in een grot te kijken naar een prachtige buddha toen het kittige wijffie mijn camera uit mijn handen rukte en Rene en mij duwde richting de buddha. Ze deed een lachend gezicht na (en dat is echt een feest) en wij moesten haar dan weer nadoen. Klik, foto! Snel rende ze weg maar niet zonder ons te wenken dat we haar maar moesten volgen.Vanaf dat punt zijn we zo`n half uur ofzo bezig geweest met haar te achtervolgen terwijl zij ons steeds weer in een bepaalde houding voor een beeld of tempel zette, de andere toeristen verjoeg en zo hadden we na veel lol ook nog eens een complete fotoshoot.We hebben haar rijkelijk beloond met 50.000 dong (2 euro) en ze was de koning te rijk. Ik kreeg mijn camera terug en zij ging weer verder als wierookverkoopster.  

Na de gids te hebben achtergelaten zijn we zeker nog wel 2 uur aan het klimmen en klauteren geweest om alles te kunnen bezichtigen. Vervolgens zijn we terug gelopen naar ons guesthouse, hebben we daar nog even gezeten en toen zijn we met 3 andere toeristen richting Hoi An gegaan, waar wij de volgende nachten zouden verblijven. Het was inmiddels rond 12 uur, dus we hadden nog een hele dag te gaan in Hoi An. 

Hoi An is echt het leukste plaatsje tot nu toe, stad-technisch dan, want de Mekong Delta heeft nog steeds de eerste plaats.Het is een soort cowboy stadje met allemaal luikjes voor de ramen, loeioude gebouwen, overal lampionnetjes en een heel AUTOVRIJ!!!!! gedeelte! Heerlijk is dat. Wat een oase van....eh.... nou ja rust niet maar een oase van geen motorgeluiden.

In Hoi An stikt het van de kleermakers, dus al snel stonden ze bij mij mijn maten te nemen voor een pasklaar jurrekie. Rene, die thuis nog keihard had gezegd: "ik ga niks kopen in Vietnam hoor, allemaal troep", is in dit schattige plaatsje een beetje doorgeslagen. Waar hij eerst niets wilde hebben heeft hij nu een halve rugzak extra met troep. Echt troep trouwens, want dit wil ik niet eens, en ik hou van troep! Ook mooie dingen hoor, hij heeft een paar leuke shirts gekocht en wat petjes. 
Leuk ook, al dat afdingen weer. We hebben ergens iets gekocht wat in eerste instantie 120 euro moest kosten voor uiteindelijk 16 euro meegenomen.  

Na 5 uur slenteren en troep kopen zijn we beland bij een leuk Vietnamees restaurantje. De kinderen die daar werkten wilden graag Engels leren en Rene heeft ze een aardig woordje bijgebracht. Kinderen zeg ik, want ze waren 19 en 20 maar ze zijn gewoon veel kinderachtiger dan de 19 of 20 jarigen thuis. Nog meer slenteren na het eten en toen eindelijk naar ons fantastische hotel. We hebben echt zo`n leuk ding gevonden hier, we willen niet meer weg!


Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Hoi An
Tijd:
zaterdag 27 maart 2010
om 10:12


Score: 0/5
Stemmen: 0
Dikke kus.
Liefs en een dikke kus terug.
PS... ik zag dat je online was mam, maar ze hebben hier geen koptelefoon dus ik kon je niet even skypen. Zo snel ik dat kan, dan stuur ik je een smsje.
Leuk om jullie verhaaltjes te lezen hoewel ik het veel leuker vond om naast je te zitten als je ze schreef! hihi
Klinkt goed allemaal! Enne.... het is dus echt een kwestie van tijd voor je troep kopen leuk vindt
Geniet lekker!
xx
Ga genieten van het strand .. hebben jullie wel verdiend, hahaha!
XXX
Wat leuk om jullie ervaringen te lezen.
Inderdaad is die tandarts van dat vrouwtje een topkerel.
Dacht heel even tijdens het lezen dat jullie camara gestolen werd door haar.
Dat hoedje staat je goed Rene !
Ik zou er nog zo`n pak bijkopen, ben je helemaal het heertje meteen.
Hoop voor jullie dat het weer wat beter wordt.
Hier gaat ook alles goed, zojuist een afhaal-roerbakkie opgegeten, dus wij zijn ook op de aziatische toer. Veel plezier nog en we blijven jullie volgen.
Groetjes van ons.
En ik ben heel benieuwd naar al die TROEP en jurrekies!
xVerwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
Vroeg op en laat naar bed 

Dag 7:
Vanmorgen konden we eindelijk uitslapen. De hele dag zouden we nog in Hoi An blijven en we hoeven pas om half 12 onze kamer af, dus het is feest. Eindelijk slaap inhalen. Natuurlijk werden we om half 7 wakker dus uiteindelijk moesten we nog wachten tot we eindelijk konden ontbijten. 
 Na het ontbijt hebben we een fiets gehuurd en zijn we verder gegaan waar we gisteren gebleven waren: TROEP KOPEN! Jottem! Het wordt steeds spannender of het nog wel in de rugzak past. 
Hele dag door het stadje gefietst en beetje gegeten hier en daar, nog maar eens een jurrekie laten maken en ook nog op een lokale markt beland, waar de geur van rottend vlees je heerlijk tegemoet komt. Gelukkig is dat maar heel soms een kleine vlaag en ruik je daarna weer gewoon kruiden of wierook of zwetende mensen dus het is goed uit te houden. Het zonnetje begon ook weer te schijnen, maar ja, wij hebben inmiddels alweer een ticket voor vanavond gekocht om uit deze badplaats te verdwijnen. Zon of niet, het was hier echt super leuk! De mensen zijn hartstikke behulpzaam en nieuwsgierig dus je hebt hier snel contact.
 Einde van de middag de fietsen weer ingeleverd, daarna met een plotter, een meetlint en een hamer berekend of we onze nieuw gekochte rommel in de tassen kwijt konden en dankzij de hamer gaat dat net. VET! 
 Martijn, mochten we dit jaar nog naar Hohenbusch gaan, dan hebben we wat moois! Je gaat zoooooooooo jaloers zijn! ;-))

Om 5 uur vertrokken we richting airport waar we erachter kwamen dat er iets was misgegaan met de betaling van de tickets, dus we hadden helemaal geen tickets. Ach, dat maakt hier feitelijk niets uit. Dat wij dat nou van tevoren willen regelen, hier hoeft dat eigenlijk helemaal niet. We kochten gewoon ter plekke toch nog tickets en zo zaten we toch nog op de vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. 
Aangekomen in de stad waren we compleet in de war. Weer zo`n chaos, maar nu nog een beetje grimmig ook. En dan ben je natuurlijk al moe van een dag winkelen, fietsen, vliegen en al dat soort dingen, dus dat maakt het niet meteen aantrekkelijker. 

We vonden na een kilometer lopen met onze inmiddels veel te zware tassen een mooi hotel in een lelijke wijk, en na even de prachtige kamer te hebben gezien zijn we meteen de straat op gegaan om wat te eten te scoren. 
Het was inmiddels 10 uur `s avonds en alle restaurants waren dicht dus toen hebben we genoegen moeten nemen met alleen een biertje. Da`s ook twee bruine boterhammen met kaas toch?
Om 11 uur ging alles dicht en waren wij verdwaald maar een uurtje later hadden we toch ons hotel nog gevonden. Het was ook niet dat we ECHT verdwaald waren, maar we snapten de kaart gewoon nog niet zo goed. Op een gegeven moment ga je alle stadjes door elkaar gooien. 
Op het balkon nog even wat gezeten en toen lekker naar bed, waar onze buurman de hand nog even aan zichzelf sloeg en waar de muren vrij dun zijn, dus waar wij nog even mochten meegenieten van een hijgende aziaat.


Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Hoi An
Tijd:
zondag 28 maart 2010
om 13:11


Vietnam, Hoi An en Marble Mountain


Score: 5/5
Stemmen: 1

we dachten gisteren nog aan jullie, alweer een week weg, de tijd vliegt, maar nog twee weken te gaan, geniet er lekker van. Mocht er een auto nodig zijn om jullie spullen naar huis te vervoeren schroom niet ons niet te vragen :)-
Goed te vernemen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Het lijkt inmiddels wel alsof jullie al een maand weg zijn. Ik geniet van jullie verhalen! Dus houdt het lekker bij. Dikke kus
Na een heerlijk weekje wintersport (daar wa het bijna net zo warm als bij juliie ;-)) even heerlijk jullie verhalen gelezen !!! Klinkt weer super ! Krijg meteen weer inspiratie om ook weer een reis te gaan plannen! Geniet ervan en houd ons op de hoogte !! xx Eer
xVerwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
War Museum 

Vanmorgen wakker geworden in ons kitsche hotelletje in Hanoi. We waren nog niet echt overtuigd van de charme van deze stad, dus om de pijn voor Rene wat te verlichten zijn we met een taxi naar het War Museum gegaan. Deze was helaas nog maar een half uurtje open, dus na een spoedronde langs de verschillende geschiedenis plaatjes hebben we naast het museum lekker een (eindelijke goede) kop koffie gedronken. 

Na anderhalf uur was het weer open en konden wij rustig onze bezichtiging vervolgen. Eerlijk gezegd werd ik er zelf een beetje somber van. Al die wapens, verhaaltjes en foto`s over de oorlog dat stemde me een beetje somber, maar Rene vond het echt heel interressant. En dat is het op zich natuurlijk ook, al die gekke vervoersmiddelen, vernuftige wapens en al dat soort dingen meer. Toch was ik ergens stiekem blij toen we alle wapenellende achter ons lieten en weer op straat stonden. 

Hierna zijn we naar het Maussoleum waar het lichaam van Ho Chi Minh, de man die heel veel betekend heeft voor Vietnam en vooral voor de vrijheid na de oorlog, gebalsemd te zien is voor iedereen die dat maar wil. En dat zijn er nogal wat. Toen we er eerder vanmorgen al langsreden stonden er zo`n 1000 mensen in de rij om het lichaam te kunnen zien.Helaas, toen wij aankwamen was het gesloten, dus in de rij hoefden we niet meer. Zonde wel ergens maar ja.... 

Inmiddels liepen we steeds verder weg van ons hotel, dus via een `winkelstraat` zijn we een beetje teruggewandeld. We hadden een missie: We wilden een leuk souvenir kopen, maar al wat ze hier verkochten was troep. En nu vinden we troep kopen voor onszelf inmiddels wel leuk, een souvenir moet toch iets meer zijn dan gewoon maar troep. Niet geslaagd belandden we toen op een terrasje met babystoeltjes, waar we lekker een paar uurtjes het chaotische straatleven hebben aanschouwd. Echt een belevenis. Er gebeurt hier iedere seconde wel wat, dus je hebt ogen tekort. 

Het werd tijd voor een hapje, dus schoven we het eerste beste restaurantje in wat in de Lonely Planet stond. Niet dat we niet zelf kunnen beslissen wat er goed uit ziet, maar in deze buurt van Hanoi ziet eigenlijk niets er goed uit qua eettentje. De honger vergaat je eerlijk gezegd best snel hier. Op deze tent hing een bord: For many years in the Lonely Planet and many other books! Nou, dat beloofde wat! Grappig genoeg was er in dezelfde straat een restaurant met precies hetzelfde bord en dezelfde naam. Slimme gasten. Het is namelijk echt wel zo dat mensen de Lonely Planet en alles wat erin staat volgen, dus waarschijnlijk heeft 1 van deze twee restaurants gedacht: He, zij staan in de Lonely Planet en hebben het daarom druk. We veranderen gewoon onze naam en als toeristen dan voorbij lopen denken zij dat wij dat `lekkere` restaurantje zijn. Best wel voor te lachon... Tijd voor bed weer! Morgen weer een lange dag. Welterusten.....  Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Hanoi
Tijd:
vrijdag 02 april 2010
om 04:09


Vietnam, Hanoi


Score: 0/5
Stemmen: 0

xVerwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
Lekker leven op de boot 

Om 8 uur werden we opgehaald met een bus om naar Halong Bay te rijden. Een ritje van 3,5 uur in een schutbus (ik zal maar niet herhalen hoe we hem echt noemden...) door het landschap waarvan we maar niet uitgepraat raakten over hoeveel vuilnis er langs de weg lag. Echt ongelovelijk. Ze gooien hier werkelijk alles op straat. Zo zonde, want het is hier prachtig, maar dit maakt het zo vies en rommelig. Onze gids sprak, zoals de meeste Vietnamezen, heel goed Engels, maar verstaanbaar was hij niet. Dat is met alle mensen hier zo. Ze hebben een grote woordenschat maar ze spreken alles op z`n Vietnamees uit. HokkieTokkie Engels dus. Met moeite versta je hier en daar 1 woord dus er is constante verwarring. 
Uiteindelijk kwamen we toch op de goede boot terrecht en kon onze cruise door Halong Bay beginnen.  

We zitten nu voor 2 nachten op een prachtige junk, een houten boot met een restaurant, zonnedek, schattige kamertjes met keiharde bedden en hier en daar een zitje. Het eten was hier erg goed en het gezelschap ook. We werden aan tafel gezet met een stelletje uit Duitsland, wat sinds 7 maanden in Peking woonde. Leuke mensen dus lekker gezellig zitten ouwehoeren. 
Na een paar uur varen kwamen we bij een grot waar we met nog 4000 andere toeristen in mochten kijken. Het leek wel de efteling, zo druk. Het was serieus wel mooi, maar wij konden ons alleen maar verbazen over de hoeveelheid mensen daar. Bizar! Een kort tochtje met de boot verder bracht ons naar een soort visboerderijtje waar vandaan we konden kayakken. Wij besloten dat we het veel leuker vonden om lekker op het visboerderijtje te blijven omdat je daar echt goed kon zien hoe de mensen hier leven. Toen weer terug naar de boot, waar het avondeten en een warme douche op ons wachtte. Een warme douche konden we trouwens goed gebruiken, want het was er steenkoud en omdat we onze grote bagage in het hotel in Hanoi hadden achtergelaten hadden we niet zo bijzonder veel kleren mee. 

Na het avondeten nog met de fantastisch engels sprekende gids een karaoke avondje gehouden, waar Rene de longen uit zijn lijf heeft gezongen en waar we samen nog een prachtig (???) romantisch duet hebben gezongen. Nog een drankje en afzakken naar het schattige hutje waar we heerlijk dobberend op het water in slaap zijn gevallen.... De volgende morgen wakker geworden in een prachtige baai tussen allemaal bergen. Het was heerlijk rustig en er vlogen constant grote roofvogels rond de boot. Schitterend! Er stond nog een `early morning dive` op het programma. Nou gekke gerrit! Er dreven wel 1000 drollen in het water en het was nog steeds koud, dus die duik konden ze wel op hun buik schrijven. 
Lekker ontbeten en toen een terugrit met onze prachtige boot naar Halong van 3 uurtjes, waarbij we lekker op het zonnedek wat zijn gaan lezen. Intussen brak het zonnetje ook een beetje door en ging de wind weg, dus het was echt lekker wegdutten. 
In de haven stond het bussie alweer klaar alleen waren we er iets te laat bij en zaten we opgepropt op een plekkie precies boven de achterwielen van `t hotseklots bussie zodat we na de transfer van 3 uur bijna niet meer konden lopen. Bijzaak....In Hanoi weer naar het zelfde hotel omdat daar onze tassen nog stonden en `s avonds hebben we nog even op het terrasje met kinderstoeltjes wat gedronken en hebben nog een uurtje ofzo vanaf een hoog terras naar de krioelende scootertjes zitten kijken. Wat fascinerend is dat toch.
Happie eten en hup, naar bed, morgen vast weer een druk programma.
We zijn echt blij dat we de bootreis nog hebben gemaakt, want door het weer hadden we daar nog wel een beetje over getwijfeld, maar dit hadden we toch niet willen missen. Verwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
Strand en autoriteiten  Om 8 uur werden we opgehaald met een bus om naar Halong Bay te rijden. Een ritje van 3,5 uur in een schutbus (ik zal maar niet herhalen hoe we hem echt noemden...) door het landschap waarvan we maar niet uitgepraat raakten over hoeveel vuilnis er langs de weg lag. Echt ongelovelijk. Ze gooien hier werkelijk alles op straat. Zo zonde, want het is hier prachtig, maar dit maakt het zo vies en rommelig. Onze gids sprak, zoals de meeste Vietnamezen, heel goed Engels, maar verstaanbaar was hij niet. Dat is met alle mensen hier zo. Ze hebben een grote woordenschat maar ze spreken alles op z`n Vietnamees uit. HokkieTokkie Engels dus. Met moeite versta je hier en daar 1 woord dus er is constante verwarring. Uiteindelijk kwamen we toch op de goede boot terrecht en kon onze cruise door Halong Bay beginnen. 

 We zitten nu voor 2 nachten op een prachtige junk, een houten boot met een restaurant, zonnedek, schattige kamertjes met keiharde bedden en hier en daar een zitje. Het eten was hier erg goed en het gezelschap ook. We werden aan tafel gezet met een stelletje uit Duitsland, wat sinds 7 maanden in Peking woonde. Leuke mensen dus lekker gezellig zitten ouwehoeren.
  De volgende morgen wakker geworden in een prachtige baai tussen allemaal bergen. Het was heerlijk rustig en er vlogen constant grote roofvogels rond de boot. Schitterend! Er stond nog een `early moring swim` op het programma, maar toen wij alle drollen in het water hadden zien drijven daarbij opgeteld dat het nog steeds vrij koud was, hebben we dat maar overgeslagen, zoals ook de rest op de boot. 

 Na 3 uurtjes varen waren we weer terug in de haven en konden we weer terug naar Hanoi in het wiebel, stuiter, hotseklots bussie. Tegen half 5 waren we weer terug in Hanoi waar we nog een beetje door de stad hebben gewandeld en toen weer moe maar voldaan ons bed in zijn gestapt. 
We zijn echt blij dat we de bootreis nog hebben gemaakt, want door het weer hadden we daar nog wel een beetje over getwijfeld, maar dit hadden we toch niet willen missen. 

 De volgende dag was het weer tijd voor een vlucht. Op het vliegveld werden we bij het inchecken nog een beetje bang gemaakt, omdat Rene apart werd genomen en naar een peeskamertje moest komen om daar wat vragen te beantwoorden over zijn bagage, waarin zij op de scan iets vreemds hadden zien zitten. De schat probeerde vloeibare explosieven te vervoeren in de vorm van Zippo-vloeistof en dat zagen de Vietnamese autoriteiten niet zo zitten. Ik mocht ondertussen geen kant op en mijn paspoort was afgepakt, maar na 5 minuten stond Rene al weer voor me met een lachend gezicht en met een potje Zippo vloeistof armer.Pffftttt.... 

 Na de vlucht kwamen we aan in Nha Trang waar het zo`n 15 graden warmer was. Top! Want eindelijk wilden we genieten van een paar dagen lekker strand en niks doen. Probleem! Nha Trang was geen kloot aan! We hebben wel anderhalf uur met onze veel te zware tassen door de hitte gezocht naar een hotel waar geen beesten woonden en inmiddels besloten dat we dit plaatsje veel te veel `Playa` vonden, dus toen we eindelijk een hotel hadden (met TOP bedden...al ben je hier snel tevreden...) hebben we meteen voor morgen alweer een tripje geboekt. We gaan naar Whale Island! Een bijna verlaten eiland met alleen maar een resort van bamboe hutjes en zonder brommertjes! JIIIIIHOEEEEEE!!! Morgen is het feest!
`s avonds hebben we nog een leuk strandtentje ontdekt waar helaas geen toilet was, dus toen ik tussen twee strandbedden stiekem even door mijn hurken ging, werd ik alweer door een autoriteit bij mijn lurfen gegrepen en hij dreigde dat ik een boete moest betalen als ik niet meteen weg ging. Ik loog me er gemakkelijk uit en vluchtte snel weer terug naar mijn sterke stoere steun en toeverlaat.... Na ons biertje zijn we maar rap naar een cafeetje naast ons hotel gegaan waar wel een toilet was en als die niet om aan te zien was, konden we in ieder geval zo onze kamer in glippen. Om 10 uur werden we eruit gegooid want ze gingen dicht. Het was ook wel weer mooi geweest voor vandaag. 

 Om 9 uur werden we verwacht bij de Rainbow Bar (een internationale duikschool) voor ons vertrek naar Whale Island. Weer in de bus voor 2 uur maar daarna lekker op de boot en kwamen we hier aan: http://www.whaleislandresort.com/
Een bounty strandje met NIKS! Vet relaxed. Eten en alles is inclusief, dus je portemonnaie heb je hier niet nodig, dus het is even echt vakantie nu. 
Ons hutje staat pal aan het strand, we hebben een heerlijk middagje op ligstoelen liggen luieren en om half 8 waren we helemaal kapot van het niks doen. Er lopen hier trouwens honderden prachtige reptielen, dus Rene is de hele dag die mooie beestjes aan het opjagen met zijn camera en telefoon omdat hij er een paar naar Jeffrey wil sturen om te vragen wat het zijn. Helaas hebben we hier amper bereik en ook de computer is in de tropische stand, dus iets van foto`s versturen gaat hier echt niet. 

 Nu is het dag 2 hier, we hebben vannacht onder een klamboe liggen luisteren naar de oerwoud geluiden, de zee en de ventilator en vanmorgen om half 6 zat ik al weer buiten met mijn voeten in het strand, terwijl Rene nog even zijn droom moest afmaken in zijn slaap. 

Het is tijd om ons op te gaan maken voor ons snorkelavontuurtje van vandaag dus een volgend verslag zal wel volgen als we hier weer weg zijn.... En dat is over 2 of 3 of 4 of 5 of 6 of 7 dagen..... Tot we het zat zijn! 

 Veel liefs,Rene en Rachel


Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Hon Ong, Palmeneiland
Tijd:
vrijdag 02 april 2010
om 04:54


Score: 0/5
Stemmen: 0
xx
En dat whale island klinkt fantastisch. Wil ik ook, wil ik ook!
Enneh ... ik zeg 3x scheepsrecht met die autoriteiten. Ben dus benieuwd wat je gaat doen om voor de 3e keer "in je lurven" gegrepen te worden! Reptiel/insecten pletten?
x
Zo te lezen hebben jullie het naar jullie zin.
Wat een verhalen zeg. geweldig!!!
nu even lekker genieten van jullie mooie rustige omgeving. het ziet er prachtig uit.
En KROOK pas eens op met die vloeistoffen van je!!!
xxxx jacq
Njoy en probeer een beetje uit handen van die politiemeneren daar te blijven.
xxVerwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
Op verzoek van Siem Krook een verslagje van onze luierdagen aan het strand.... 

Eigenlijk valt er helemaal niet zoveel te zeggen over wat we hier doen, dat is namelijk niet zoveel... 

We zijn hier nu 5 dagen en hebben ontdekt dat de keuken hier zo goed als alleen maar garnalen serveert. Je betaalt vooraf voor 3 maaltijden en eet wat de pot schaft, nou garnalen dus. 
`s Morgens staan we meestal vrij vroeg op, doen onze zwemkleding aan, poetsen onze tanden, lopen 20 stappen naar het restaurant, ontbijten, kijken even op de oh-zo-trage computer en zien dat het aantal graden dat het bij jullie is, dat daar hier eigenlijk niets van te krijgen is. Zelfs het bier is warmer dan 7 graden... lekker puh! 

Na ons ochtendritueel gaan we op de strandstoeltjes voor ons huisje liggen lezen en proberen we voor de lunch minimaal een uurtje te snorkelen. Het is hier wel hartstikke mooi onder water. Veel gezien al eigenlijk en gisteren hebben we besloten dat we morgen gaan duiken! Spannend wel, want ik vind het nog steeds eng na alle rotervaringen die ik heb gehad. Rene heeft gisteren de grote held uitgehangen en net gedaan alsof hij er nog meer moeite mee heeft als ik, zodat ik me niet op mijn eigen angsten zou focussen maar meer op hem. Wie weet gaat het hem nog lukken ook en blijf ik zomaar langer dan een minuut onder water. Wie zal het zeggen?

Onze verdere dag is een beetje als volgt: we gaan wel of niet lunchen (hangt er vanaf of we honger hebben en wat er op het menu staat), dan weer dat hele eind terug naar ons huisje om vervolgens weer te gaan lezen en te snorkelen. Om een uurtje of 5 begint de zon mooi achter de bergen tegenover ons eilandje te zakken dus pakken we onze camera`s erbij en drinken we gezellig op onze verranda een drankje.
Na wat kiekjes te hebben genomen (ja, iedere dag dezelfde eigenlijk) gaan we douchen, want dat doen we heus nog wel hoor en dan is het alweer tijd om naar de bar te gaan voor een drankje en het diner. Daarna is het meestal nog heel even zitten of een potje poolen en dan vroeg weer in onze oerwoud hut, waar we samenwonen met 3 grote gekko`s, soms wat torren en spinnen maar meestal is het onder de klamboe vrij rustig.

We zijn hier de eerste 3 dagen met een leuk stel opgetrokken, Sanne en Chris, die sinds eergisteren hun reis hebben voortgezet richting Saigon en de Mekong Delta. Benieuwd hoe ze het daar hebben. 

Morgen, na het duiken vertrekken we weer richting Nha Trang, de playa waar we het eerst niet zo konden vinden, maar na wat speurwerk op internet moet er toch wel iets te doen zijn. Daar blijven we 2 nachten om vervolgens nog 2 dagen in Saigon door te brengen, want we hebben nog niet genoeg troep en ruilwaar gekocht. 
Als je uiteindelijk een keer tijd hebt om je spulletjes allemaal op je bed uit te stallen valt de `oogst` eigenlijk vies tegen. Wat hebben we nou helemaal? Een aansteker, 2 petjes, een paar t-shirts en dat was het dan wel weer. En aangezien we voordat we hier naartoe vertrokken nog flink gepint hadden en we hier met creditcard kunnen betalen, hebben we ook nog de nodige liquide middelen om nog meer uit deze vakantie te halen dan we al hebben gedaan! 

Tot zover! Geen spannende verhalen dus, oh... shit, ik vergeet het ene spannende wat we hier hebben meegemaakt helemaal....

Vanmorgen waren we aan het snorkelen en onderweg naar de bar (ja, want die kun je natuurlijk vanuit de zee ook bereiken) stuitten we op een raar voorwerp onder water. Ik zag al vrij snel dat het een `nieuw` soort plastic ding was, maar Rene was helemaal uitzinnig. Hij ging naar boven en zei: Volgens mij ligt daar een deel van een raket! Ik vond het reuze amusant, dus speelde zijn spannende spelletje mee... Ik vroeg: Zouden we het kunnen opduiken of denk je dat het gevaarlijk is?
Rene weer: Ik weet het niet, ik wil eerst goed kijken of er geen ontsteking meer opzit. Na een kwartier erboven te hebben gedobberd kwam er een visje uit, dus als het al gevaarlijk was geweest, dan was dat nu wel over.
Inmiddels was het in het hoofd van Rene ook geen raket meer maar een deel van een bom. Nog spannender! 
Uiteindelijk hebben we al onze moed bij elkaar verzameld en het ding opgedoken. 
Bij de bar aangekomen wisten we nog steeds niet wat het was, maar Rene had er wel geheimzinnige tekens op ontdekt(?!) en de barman wist ons te vertellen dat het een zaklantaarn was.... En knaloranje plastic zaklantaarn!!! Haha, alle bommen op een stokje! 
We hebben er in ieder geval een hoop lol aan beleefd! 

Tot later

Dikke kus van ons


Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Hon Ong, Palmeneiland
Tijd:
maandag 05 april 2010
om 08:24


Score: 0/5
Stemmen: 0

Oh oh oh wat klinkt het toch allemaal vreselijk wat jullie moeten doen elke dag. Snap niet dat je het nog volhoudt. Zou me inderdaad maar eens geestelijk voorbereiden op die laatste shopping-score-dagen. Het moet minstens groter zijn dan 1 meter, zwaarder wegen dan 2 kilo en apart ingecheckt worden in het vliegtuig. Gaat dat lukken?
xVerwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
Laatste dagje in het paradijs 

Gisteren was onze laatste dag op Whale Island. Voor de verandering gingen we eens wat doen. Vroeg uit de veren, want om 8 uur moesten we met gevulde buikjes aan boord van de boot voor onze duiken.Eerst een uurtje varen en daarna was het eindelijk zo ver. We waren allebei een beetje gespannen, maar Graham, onze divemaster, deed er alles aan om het ons naar de zin te maken en zo nam de spanning toch nog iets af. 
Toen we het water in gingen leek het er even op dat we samen zouden gaan duiken, maar na zo`n 4 minuten hield ik het voor gezien. Ik kreeg de paniek niet uit mijn lichaam en MOEST omhoog. Niet gek, gezien mijn ervaringen, maar gelukkig kon Rene wel blijven en heeft met Graham een mooie duik gemaakt van ruim een half uur. Ben maar een beetje boven ze gaan snorkelen, wat ook leuk was en Rene en Graham vermaakten zich beneden op 10 meter diepte. 
Ik had Graham de opdracht gegeven om Rene tenminste 1 nudibanch (naaktslakjes in de mooiste kleuren) te laten zien, maar Graham faalde. Hij voelde zich loeischuldig, dus beloofde ons dat hij zeker in de tweede duik ervoor zou zorgen dat ze er een zouden vinden.

Na een uurtje op dek gingen de mannen weer stoer naar beneden en kwamen na drie kwartier opgetogen weer boven. Ze hadden er 1 gezien!!! En zo nog veel meer natuurlijk, veel mooi koraal (ongelovelijk als je nagaat wat ze hier allemaal te water keilen), een grote worm die werd aangezien voor een slang dus die de duik lekker spannend maakte en veel mooie visjes.

Daarna weer terug naar het eilandje, waar het tijd was om onze tassen te pakken, een laatste garnalenlunch te nuttigen en om 4 uur vertrokken we met de boot richting het vaste land. Twee uur later waren we terug in Nha Trang waar opper-inkoper Rene het voor elkaar kreeg om zonder ook maar 1 winkel te zien toch nog 2 broeken en een t-shirt te scoren! Knap hoor!! Nog mooi spul ook trouwens! Ga ook maar voor Pat zo`n broek halen halen denk ik. 

`s Avonds lekker weer eens wat vast voer gegeten en nu zijn we allebei aan de schijterij. Haha, als ontbijt maar weer garnalen. Veel verstandiger!!


Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Hon Ong, Palmeneiland
Tijd:
woensdag 07 april 2010
om 03:57


Vietnam, Nha Trang en Whale Island


Score: 0/5
Stemmen: 0

Schijterij hè... ik zei toch: duizenden BOMMEN & GARNALEN!!! Veel troepies scoren helpt daartegen ... zeggen ze :0)
x
Geef maar toe dat jullie gewoon te veel gezopen hebben. vooral jij Rachel!Verwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
VERKOCHT!!!! 

Uitslapen in Nha Trang was voor ons weer weggelegd, dus zoals wij er inmiddels een kunst van hebben gemaakt waren we ook deze ochtend weer loeivroeg wakker. Ons horloge gaf aan dat het 10 voor half 8 was, dus na even wat rommelen met onze bagage was het na 40 minuten toch ineens 7 uur. Verkeerd gekeken dus, maar ja, zo heb je lekker veel aan je dag.

We wilden toch nog maar weer eens wat winkeltjes zien en aangezien Nha Trang daar niet heeeuul goed in is, hebben we een taxi genomen naar een markt. 
Hier was het hartstikke leuk, beetje heet natuurlijk, maar een hoop te zien. Zo zaten er stokoude vrouwtjes met van die rieten vietnameze hoedjes op op de grond iets te verkopen en lachten ze zo schattig dat je bijna niet voorbij durfde te lopen, maar ja, wat hebben wij nou aan 2 kilo gedroogde garnalen??? Natuurlijk zijn we niet voor niets naar de markt gegaan en hebben we weer lekker een paar tassies rommel. En ditmaal ECHTE rommel! Vooral voor Elise hebben we een pracht stuk aziatische plastic troep weten te scoren. 

Een paar uurtjes later vielen we bijna om van de hitte en hebben we een taxi terug genomen. Verder hebben we die dag niet zo heel veel bijzonders gedaan, beetje rondgeslenterd, hapje hier, drankje daar, paar uurtjes geslapen `s middags en toen bij een restaurantje om de hoek lekker gegeten. De avond ervoor hadden we in hetzelfde restaurantje gegeten (gewoontedieren als we soms zijn) en een oud ventje wat daar werkte bood ons na het eten toen een likeurtje aan waar we er na het geproeft te hebben nog 2 van bestelden. De eerste avond kwamen ze nog door in lieve kleine glaasjes, maar het mannetje vond het kennelijk zo leuk dat we er meer bestelden, dat hij de volgende dag aan kwam na het eten met twee vissenkommen vol met die rommel.
Nooit hebben we ze terug gezien op de rekening, maar we voelen ze nog! Het was zelfs zo, dat we na het eten nog ergens een barretje met live muziek indoken waar we aan het water gingen..... Nu lijkt het alsof we nachtbrakers zijn, maar we lagen gewoon weer om half 11 op bed. Lekker slapen!! 
Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Nha Trang
Tijd:
vrijdag 09 april 2010
om 13:44


Vietnam, Saigon

Vietnam, Nha Trang en Whale Island


Score: 0/5
Stemmen: 0

als rene toch naar de markt gat. kan hij wat boutjes en moertjes voor me meenemen voor 8 miljoen euro of zo.
koopje
Goeie vluchten terug.. njoy Hong Kong!
x
Enne.... `t is hier inderdaad een bende, maar wel een indrukwekkende bende!
En dat je daar alle mogelijke winkelcentras, marktjes, prullenbakken (oke... straatwinkeltjes) voor af moet.. so be it! Gokje: ik denk dat het jullie wel gelukt is om erin te komen ... hahahaha
Geniet nog lekker even.... en in Hong Kong kan er nog wel iets extra`s in het ruim qua bagage... dus ga lekker los zou ik zeggen!
x
leuk wat jullie daar allemaal mee maken zeg.
Wanneer gaan jullie een shrimpboat aanschaffen ?
Run Forrest, run....
Goede terugreis voor straks en tot zondag.
Ben zo benieuwd wat voor een zooi jullie hebben gekocht !!! Kunnen jullie niet alvast een foto online zetten met de score?? ahhhh...
Tot snel !! gr EerVerwijder foto uit bericht
Selecteer een foto
Een dikke hittegolf! 

De volgende morgen hadden we een vlucht naar Saigon waar we de laatste twee dagen gaan verblijven.
Beetje gezocht op internet en een lekker hotelletje gevonden. Helaas boden ze het op internet aan voor 35 dollar maar moeten we bij de receptie het dubbele betalen per nacht. Nou ja, de hotels in deze wijk zijn verder allemaal rond de 200 euro, dus toch maar gebleven. We wilden lekker relaxed bij het zwembad kunnen zitten als we de stad even zat zouden zijn, en dat hadden ze hier.

Na aankomst had ik niets meer te vertellen.... Rene moest nog een keer naar de markt waar ze allemaal legerspulletjes verkopen, want hij was daar wat vergeten te kopen zei hij.... Gelukkig was het heeeeeerlijk koel, maar liefst 39 graden zonder een zuchtje wind, dus het was heerlijk vertoeven op de van ratten voorziene markt waar ze behalve die legerspullen alleen maar schroeven en ander ijzerwaren verkopen. We hebben ons heerlijk laten naaien. Twee aanstekers voor maar liefst 18 dollar! Dat is toch bijna te geef. Zeker als je bedenkt dat we ze daarna voor 4 dollar per stuk tegenkwamen en dan hadden we op die 4 dollar nog niet eens onderhandeld! Haha, stomme toeristen!!! 

Snel in een airco taxi ook al is het maar een klein stukje lopen, want anders waren we denk ik flauw gevallen van de hitte. Tegenover ons hotel, gelukkig maar, was nog een soort winkelcentrumpje waar we onze knip nog leger hebben weten te krijgen. Daarna lekker gegeten bij een heerlijk restaurantje met gerechtjes uit de vietnamese keuken (lekker garnalen dus) en op de terugweg naar het hotel..... welja, toen kochten we gewoon weer twee t-shirts! haha, het wordt grappig, want onze tassen kunnen niet meer dicht! 

Om half 10 lagen we op 1 oor....genieten van een lange nacht, dachten we!!! 

7 uur `s morgens begonnen er zo`n 10 werkmannen te jekkeren op het terras recht boven ons hoofd! VERDORIE! We zijn nog zo moe..... Door die hitte hier raak je al je energie kwijt en slaap je gewoon een gat in de dag, als het hotel dat tenminste toelaat. 
Nou ja, dan maar de straat op, maar niet zonder eerst even stennis te schoppen aan de receptie. Tenslotte is dit de duurste kamer die we de hele reis hebben gehad en nu die herrie! 

De keus om lekker de straat op te gaan was toch wel prima. Zo hebben we toch nog heel veel gezien van Saigon. Eerst de Notre Dame en daarna het volgende War Museum, wat echt wel indrukwekkend was. Nare foto`s hingen er en alle toeristen die er liepen waren zichtbaar geemotioneerd. 
Ook hier wisten we wel weer wat rommel te kopen, alhoewel ze maar 1 zo`n echt toeristisch winkeltje hadden, maar als je goed zoekt vind je altijd wat! 

We rennen van de ene pinautomaat naar de andere. Dat wordt ook een sport!! 

`s Middags nog maar weer eens naar een markt, waar ik een tas heb gekocht (kan handig zijn!!) en toen heerlijk in het hotel bij het zwembad gezeten om onze oververhitte lichamen even wat te laten afkoelen. 

Straks nog maar 1x de straat op om op zoek te gaan naar een restaurantje dus wie weet raakt mijn nieuwe tas nog gevuld ook. 

Morgenochtend vliegen we naar Hongkong waar we zo rond 3 uur aankomen en daar hebben we dan nog zo`n 9 uur te spenderen. Wedden dat ze daar ook rommel verkopen??? 

Wat kost overgewicht tegenwoordig eigenlijk? ;-))

Tot snel!

Liefs,
Rene en Rachel


Kaartgegevens ©2011 - gebruiksvoorwaarden
Reisroute:
Viëtnam 
Land:
Vietnam
Plaats:
Saigon
Tijd:
woensdag 14 april 2010
om 14:28


Vietnam, laatste keer Saigon


Score: 0/5
Stemmen: 0

Sinds vorige week vrijdag thuis, en meteen vol deze werkweek ingevlogen. Vakantie-gevoel volledig foetsie... damn.
Het Palmeneiland is trouwens door ons tot #1 locatie verheven... kwam natuurlijk ook door jullie aanwezigheid :) , maar Phu Quoc heeft het (by far) niet kunnen evenaren. De Mekong was trouwens erg leuk om mee te maken, maar "echt vakantie" was het niet. Hoe is de terugreis jullie nog tegengevallen?
Een dikke groet van ons!!
Wat leuk dat jullie een berichtje hebben achtergelaten. Palmeneiland was voor ons samen met de Mekong Delta ook wel het allerleukst. Het lijkt alweer zo lang geleden......
Terugreis was net op tijd voor ons allemaal he? Een paar dagen later en we hadden gewoon nog een week langer in dat bloedhete Saigon gezeten.
We vonden het erg gezellig met jullie in ieder geval!
Groetjes,
Rene en Rachel


Selecteer een foto
Lekker niksen.... 

Eigenlijk doen we hier de hele dag ongeveer niks, dus heel veel te schrijven is er niet, maar al tikkend komen we vast wel weer op een verslag van anderhalf A4tje...

Na een veeeeeeeel te lange vlucht werden we werkelijk overvallen door de hitte hier. Snel een taxi gepakt en op naar ons guesthouse. Onze taxichauffeur vond het een kilometer voor ons guesthouse wel welletjes en stopte de auto. Hij vond dat we tot `hier` hadden betaald, dus na een korte discussie zijn we maar uitgestapt en het laatste stukje gelopen. Ergens was dit nog wel handig ook, want ten eerste zijn we meteen ons angstzweet kwijt en ten tweede kwamen we onder het lopen Made tegen die bij ons guesthouse schoonmaakt maar die ook de grote verhuurster van de scootertjes is. Meteen maar even twee scootertjes gereserveerd en een kwartier later zaten we lekker op ons kamertje en kwam Made al met onze raceapparaten aan. 
Alles dus binnen de tijd geregeld! 

We zijn lekker naar het strand gegaan, hebben een surfboard gehuurd en Rene is aan zijn eerste surfavontuur begonnen. Gelukkig waren de golven niet zo hoog, dus hij ging al vrij snel lekker tekeer op zijn boardje. 

We hebben lekker veel gewinkeld al, mooie verjaardagskado`s voor elkaar gekocht en ongelovelijk veel met de scooter gereden. Beetje mans doen in het verkeer en je hoort er zo bij! 

Verder doen we dus niks. Beetje uit eten, slapen (dit lukt tot nu toe bijna iedere nacht wel 12 uur lang), lezen, strand, troep kopen (al is de troep hier niet echt troep maar stiekem best wel mooi) en nog meer scooteren.

Gisteren zijn we de hele dag naar twee weeshuizen geweest. Eerst naar een grote, waar 107 kindjes wonen, waar ze wel 1 hele begeleider hebben die er niet was en waar sommige kinderen niet meer op school mogen komen omdat hun schoolgeld niet is betaald terwijl de directrice van het weeshuis in een prachtig huis woont en een dikke auto rijdt.... Maar goed, buiten dat hebben die kinderen het daar wel goed. Ze krijgen eten, kleren, worden gewassen, spelen veel, krijgen veel aandacht van toeristen en zijn allemaal hele vrolijke kindjes. Toch blijft het schrijnend dat ze bijvoorbeeld weken met een klein wondje blijven lopen en er niemand is die er wat jodium of een pleistertje op doet, zodat ze na die twee weken een dikke infectie hebben en vervolgens iedere dag naar het ziekenhuis moeten om het te laten behandelen.

We hadden wat oude speeltjes van Elise mee en toen we weggingen hebben we deze uitgedeeld. Tenminste... aan de vrijwilligster gegeven die daar werkte, want uitdelen gaat wat lastig met 107 kinderen. Ze vonden het wel prachtig en ieder kindje stond met zijn/haar armpjes omhoog naar de vrijwilligster om even met de popjes en beestjes te kunnen spelen. Echt wel schattig om te zien. Hadden we maar 107 speeltjes mee..... 

Het volgende weeshuis konden we eerst niet vinden, maar na wat hobbels en bochten stonden we er toch ineens voor. Hier werden we ontvangen door een jongen die daar de leiding had. Hij wist alles van alle 30 kindjes die daar `woonden`. Ze wonen niet allemaal meer daar, want er waren er een aantal die mochten gaan studeren in Australie, er was er 1 te oud geworden voor het huis en was geplaatst in een soort internaat om daar zijn studie te vervolgen en er lagen 3 kindjes in het ziekenhuis waarvan er 2 HIV hadden. Dit weeshuisje ziet er veel beter uit. Er loopt dagelijks 3 man leiding rond, er wordt lekker gekookt en ieder kindje kan de studie naar zijn of haar keuze doen. Echt wel beter geregeld daar allemaal.

Rene was stiekem wel een beetje onder de indruk van dit alles. En ik natuurlijk ook, maar ik had het al vaker gezien. We hebben nog een tijdje met de kindjes zitten kletsen en toen was het weer tijd om te gaan. Natuurlijk niet zonder hier nog een hele berg kleertjes achter te laten voor de hele kleintjes, maar die woonden alleen niet in dit weeshuis maar in een weeshuis in Ubud, waar alles naartoe zou gaan. Elise bedankt dat je te groot bent geworden voor je mooie kleertjes. Je hebt er hier een hoop kindjes mee aangekleed! ;-)

Vandaag is Rene jarig en gisteravond hebben we gezellig met kaarsjes en muziekjes gewacht tot het twaalf uur was om het een klein beetje te vieren. 
Vandaag moest er natuurlijk weer gesurft worden en morgen gaan we de hele dag met een auto over het eiland scheuren. Eerst naar een vulkaan en daarna naar een waterpaleis wat heel mooi moet zijn. 
Overmorgen hebben we afgesproken met Randolf en Karlijn om te gaan surfen, dus onze dagen zijn al weer lekker gevuld. 

Nog lekker minimaal de helft te gaan en we vervelen ons nog lang niet, dus we genieten nog lekker even door!

Sterkte daar allemaal met dat pokke weer! Misschien een schrale troost: Hier regent het soms ook. Badwater!


Reisroute:
Bali 
Land:
Indonesië
Plaats:
DenPasar
Tijd:
donderdag 21 oktober 2010
om 10:40


Score: 3/5
Stemmen: 1

x
René gefeliciteerd met je verjaardag!
Geniet van alles daar.
We blijven lezen, dus blijf maar schrijven.
Wat leuk om te lezen dat jullie het leuk hebben. en heerlijk surfen. GO RENEETJE! Maar ook wel (zelfs hier) indrukwekkend!
beetje truttig misschien, maar ook echt jacq. brok in mijn keel. Maar ik ben blij dat elise haar spullen zoveel hebben kunnen doen. Top dat oma krookie ze heeft meegegeven. volgende keer moet er maar weer een berg heen. hebben jullie meteen een goede smoes voor weer een vakantie!
dikke kus marcel, elise en jacqie
p.s. waar blijven de foto`s????
Cu Chi Tunnels
Geschreven in Cu Chi, Vietnam, geplaatst op maandag 22 maart 2010 om 12:59 | 0 keer bekeken | 0 reactiesFoto Update
Geschreven in onbekend lokatie, geplaatst op woensdag 24 maart 2010 om 11:17 | 35 keer bekeken | 5 reactiesMekong Delta en meer
Geschreven in Can Tho, Vietnam, geplaatst op donderdag 25 maart 2010 om 09:01 | 39 keer bekeken | 2 reacties2 reacties, waarvan 2 nieuw


astrid - 404 dagen 16 uur geleden
5 dagen zijn jullie nu weg,en al zo veel gezien en meegemaakt, ik lees de verslagen, (Pat ook) met heeeeel veel plezier. Genieten jullie er maar lekker van. Kus Ma.

Bianca - 404 dagen 15 uur geleden
hahaha.... heerlijk weer om te lezen. Al die illusies die zodra je een kijkje achter de schermen gaat nemen vervliegen als overjarige parfum!

Reneetje slaat door....
Geschreven in Hoi An, Vietnam, geplaatst op zaterdag 27 maart 2010 om 10:12 | 35 keer bekeken | 6 reacties6 reacties, waarvan 5 nieuw


astrid - 402 dagen 23 uur geleden
Ik denk dat jullie na deze reis nog wel een dag of 14 vrij kunnen nemen om bij te komen, wel heel leuk om mee te maken.

Rachel - 402 dagen 23 uur geleden
Ja, haha, we zijn inmiddels wel wat moe, maar goed. Nu nog tot de 31ste doorzetten en daarna zitten we een week op het strand. Dan hoeven jullie ook niet meer zo hard te lezen, want dan gebeurt er waarschijnlijk niet meer zoveel.

Isa - 402 dagen 11 uur geleden
Chickieeeeee!!! & Renee :-)

Marj - 401 dagen 18 uur geleden
Wat super super leuk om allemaal te lezen! Geniet gewoon mee! en verlang echt weer terug!

Marcel,Jacqueline en Elise - 401 dagen 12 uur geleden
Hallo reisgenoten,

Bibanca - 399 dagen 16 uur geleden
oh ... met je camera ervandoor gaan ...dit klinkt bekend. Maar dan in de vorm van grijpgrage braziliaanse handjes. Enneh die camera was aan t einde van het verhaal foetsie! Gelukkig hebben jullie er nog een mooie fotoshoot aan overgehouden.


Hoi An en Hanoi
Geschreven in Hoi An, Vietnam, geplaatst op zondag 28 maart 2010 om 13:11 | 36 keer bekeken | 6 reacties6 reacties, waarvan 6 nieuw


diana martijn en marit - 401 dagen 20 uur geleden
vertel vertel waar gaan jullie martijn jaloers mee maken ??????

Christel - 401 dagen 0 uur geleden
Hi reizigers,

Erik - 400 dagen 22 uur geleden
Haai Ras en Rene !!

Erik - 400 dagen 22 uur geleden
Oh ja.... las trouwens net een berichtje over een verdacht pakketje wat ze gister op een tafeltje op schiphol hebben gevonden... Het pakketje zou er al een aantal dagen gestaan hebben..... ;-) 

Bibanca - 399 dagen 16 uur geleden
Locale markten bezoeken, troep kopen, lekker happie doen, biertje drinken, nog een lekker happie doen, nog meer troep kopen, verdwalen... tjongejonge... lijkt wel of jullie met vakantie zijn hahhahaha. Heerlijk dit leesvoer. Alsof we er zelf bijzijn tussen alle hectiek. Wij willen MEER MEER MEER MEER!!! Dusseh nix rusten op dat strand.... aan de bak jullie :0)

Raymond & Gonnie - 399 dagen 11 uur geleden
Wat een verhalen allemaal. Jullie genieten lekker, hoop dat jullie door de douane heen komen met al die spullen... GENIET !!!


Hanoi
Geschreven in Hanoi, Vietnam, geplaatst op vrijdag 02 april 2010 om 04:09 | 20 keer bekeken | 1 reacties1 reacties, waarvan 1 nieuw


Bibanca - 396 dagen 15 uur geleden
hahahaha... karaoke! Tja kan niet missen he. Weer even wat anders dan tussen alle hectiek van de "straat" je tijd doorbrengen. Leuk dat jullie eindelijk een goede stek hebben gevonden en volop genieten van alles!

Halong Bay
Geschreven in Ha Long, Vietnam, geplaatst op vrijdag 02 april 2010 om 04:11 | 1 keer bekeken | 0 reacties
Nha Trang en Whale Island
Geschreven in Hon Ong, Palmeneiland, Vietnam, geplaatst op vrijdag 02 april 2010 om 04:54 | 33 keer bekeken | 5 reacties5 reacties, waarvan 5 nieuw


inge - 397 dagen 0 uur geleden
Hahahahaha, 2 x op 1 dag door justitiële diensten in Vietnam gepakt worden, da`s wat nieuws voor op jouw vakantie Ras. Wel weer beregoed verhaal!!!! Lekker lezen.

bibanca - 396 dagen 15 uur geleden
hahahaha nou als je al die toiletten hebt doorstaan, kijk je nergens meer van op. Je wordt een toilettenbikkel!

jacqueline - 395 dagen 13 uur geleden
He skoerafies,

Richard Feld - 395 dagen 0 uur geleden
Hoi daar, mooi verhaal weer. Wil zelf ook graag een keer naar Vietnam, dus ik laat de stukjes over drollen in zee maar niet aan Jan lezen. Niet dat hij (wij) zo kieskeurig zijn. Hebben inmiddels ervaring genoeg met smerige kamers en schijten in het bos.Maar een bolus voorbij zien drijven als je aan het zwemmen bent is een stapje te ver. Nog veel plezier. Groetjes Richard

Isa - 394 dagen 0 uur geleden
Chickie! Zou daar blijven. Ziet er cool uit! En zag dat je ook catamaran kan huren..... Aiuto!!


Nog meer Whale Island (Hon Ong)
Geschreven in Hon Ong, Palmeneiland, Vietnam, geplaatst op maandag 05 april 2010 om 08:24 | 27 keer bekeken | 3 reacties3 reacties, waarvan 2 nieuw


bibanca - 392 dagen 16 uur geleden
hahahaha je bedoelt duizend bommen & garnalen!

Rachel - 392 dagen 7 uur geleden
Had je iets bijzonders in gedachten??

Markeltje - 389 dagen 14 uur geleden
Jij dacht natuurlijk dat het een leuk vietnamees communistisch oorlogstuigje was he Cor.

Duiken, de een vindt het leuk, de ander niet!
Geschreven in Hon Ong, Palmeneiland, Vietnam, geplaatst op woensdag 07 april 2010 om 03:57 | 21 keer bekeken | 3 reacties3 reacties, waarvan 3 nieuw


Esther - 391 dagen 18 uur geleden
Zucht, ik lees mee en kan alleen maar beamen dat jullie inderdaad in het paradijs waren. Wat prachtig daar maar jullie eerdere verhalen ook ontzettend indrukwekkend, wat een mooie reis weer...!!! Nou nog lekker genieten en leuke troepjes scoren. Dikke kus. Es

bibanca - 391 dagen 16 uur geleden
Oh wat jammer dat je het duiken niet meer trekt! Maar al snorkelend zie je inderdaad ook wel mooie dingen hahaha.

Markeltje - 389 dagen 14 uur geleden
Ja Ja!! geef die shrimps maar de schuld !!

Eenmaal andermaal.....
Geschreven in Nha Trang, Vietnam, geplaatst op vrijdag 09 april 2010 om 13:44 | 29 keer bekeken | 7 reacties7 reacties, waarvan 5 nieuw


ruud - 389 dagen 20 uur geleden
ik lees jullie berichtjes trouw, maar is thailand niet wat leuker, lijkt me daar zo,n bende.

Isa - 389 dagen 20 uur geleden
Laat je toch gewoon je kleren daar?? :-) Of heb je dat al gedaan?

Rachel - 389 dagen 19 uur geleden
Ruud, voor 8 miljoen euro koop je die hele markt, inclusief de mensen die er werken. Is je boerderij lekker snel klaar! ;-)

Rachel - 389 dagen 19 uur geleden
Ies, al onze kleren hebben we verkocht! En dan nog ruimte tekort. Nee hoor, goed proppen en alles past! 

bibanca - 389 dagen 17 uur geleden
Wil niet veel zeggen, maar in sommige landen kom je in het guiness book of records voor het meest fout gescoorde souvenir dat je maar kunt vinden.

Marcel en Jacq en Elise - 389 dagen 14 uur geleden
ik ben zo benieuwd wat voor oorlogstuig jullie hebben aangeschaft.Het klinkt allemaal wel heel

Erik - 386 dagen 13 uur geleden
Haha !! Hoe herkenbaar allemaal weer !!! In ieder geval geen cargo deze keer... ;-)


Saigon
Geschreven in Saigon, Vietnam, geplaatst op woensdag 14 april 2010 om 14:28 | 9 keer bekeken | 2 reacties2 reacties, waarvan 1 nieuw


Christian (en Sanne) - 382 dagen 17 uur geleden
Toch wel heel erg grappig hoe jullie verhalen ongeveer/precies hetzelfde zijn als de onze! :) Vooral het banjeren door het VEEL te hete Saigon, en het geldkloppen en oplichten... heerlijk! :)

Rachel - 377 dagen 17 uur geleden
Hoi Cristian en Sanne,

De eerste week op BokkieBali
Geschreven in onbekend lokatie, geplaatst op donderdag 21 oktober 2010 om 10:40 | 19 keer bekeken | 4 reacties4 reacties, waarvan 4 nieuw


bibanca - 194 dagen 22 uur geleden
he lekker dat doen jullie goed! Wil ook nixen en met een scooterje de hele dag toeren. Geweldig dat jullie allemaal "dingetjes" voor die kleintjes hebben meegenomen. Bedankt weer voor de goede daad! En geniet maar lekker van het warme weer. Hier is t niet droog te krijgen!

Brigitte - 194 dagen 16 uur geleden
Zitten ze weer hoor, met hun koppies in het zonnetje.

Christel - 193 dagen 20 uur geleden
Gefeliciteeeeeerd! Dat is nog eens een leuke verjaardag, als je lekker op Bali bent. Dikke verjaardagskus

jacqueline - 191 dagen 13 uur geleden
He skoeties,2 opmerkingen:

  1. Ja ha....toen heb ik hier een reactie neergezet, en we zijn er inmiddels zelf ook geweest....fantastisch land.....

    BeantwoordenVerwijderen