vrijdag 2 januari 2015

Zebra shirtje, spacegedoe en een WIP.

Lange tijd niets geschreven wegens geen tijd of geen zin, maar het nieuwe jaar is begonnen en ik ga weer proberen wat vaker te bloggen.

Oktober dit jaar verloor ik mijn baan en omdat er nog geen andere baan op mijn pad is gekomen, probeer ik de webwinkel wat uit te breiden. In het begin kost dat natuurlijk enorm veel tijd, maar langzaam maar zeker valt het een beetje op z'n plaats. Ik ben nog steeds HEEL erg zoekende, maar de ideetjes zijn er. Nu nog de tijd voor de uitwerking vinden en dan zal het langzaam maar zeker wat meer vaste vorm gaan krijgen.

Op dit moment koop ik af en toe wat stoffen in, puur en alleen omdat ik dat heel erg leuk vind.
Een daarvan is deze. Ik verwerkte hem hier in een t-shirtje voor kleine Sammetje.


Toen hij binnenkwam vroeg ik onze telg of ze hem mooi vond en haar antwoord was: "Nee mama, 't is niet roze".
Mijn naaivriendinnetje Cindy zal dit antwoord waarschijnlijk het meest logische antwoord ever vinden, maar mij verrast het nogal uit de mond van een 2 en een half jarige. Hoe durft ze? Niet mooi?? Niet roze?? Nou!!! Wedden dat ze morgen met dat zebra-shirt aan naar de nieuwjaarsreceptie van onze zomervakantie gaat? En wedden dat ze het toch mooi vindt? Ik dol maar wat hoor... Als ze 't niet mooi vindt, dat verloot ik het gewoon.

Het roze in de mouwtjes en in het boordje rond de hals fabriceerde ik door een dubbelgeslagen elastisch bias tussen de stof mee te naaien. Het was een probeerseltje maar ik vind het heel geslaagd. Het was het enige wat ik voorgewassen had liggen in zo'n kleur; ik durfde niet met dit lichte kleurtje iets te gebruiken wat niet voorgewassen was.

Het patroontje komt uit Ottobre 4/2013 en heet iets van Rascal ofzo. Over de stof hoef ik niets meer te zeggen. Ik heb al genoeg gespamd....

Dan was er nog een vriendinnetje die vroeg of ik voor haar zoon een shirt wilde maken.
Nee, dat wil ik nooit, maar ze bedacht dat ze dan de stof bij me zou kopen en het shirt zou laten maken bij een naaiatelier en dat kon ik toch niet over mijn hart verkrijgen. Dan werd het wel een duur shirt lijkt me.
Ik maakte een uitzondering. Kan best! En ik vond het leuk en spannend om te doen. Morgen geef ik hem af. Hopelijk valt hij in de smaak.

Patroon: Ottobre 1/2013 Formal or fun
Stof: Hier

Verder ben ik bezig met een poefje voor op de kamer van onze kleine meid. Ze krijgt a.s. woensdag haar 'grote-meiden-bed', dus dan mag de kamer een beetje gepimpt. Ledikant eruit, commode nog heel even erin, maar wat leuke items mogen niet meer ontbreken.

Hier alvast een voorproefje: 

Voor het patroon werd ik volledig geinspireerd door haar. Ik heb al ik weet niet hoe lang niets meer gehaakt, of in ieder geval afgemaakt, dus ik vind het nogal wat dat ik al helemaal 'bij' ben met de schrijfster van het patroon. En ik heb me voorgenomen bij te blijven, dus deze poef komt af! 200%!! 
2 opmerkingen: