maandag 24 juni 2013

Een "aapie" voor mijn aapje

Gek op diertjes, dat is onze kleine Sam. Leuk is dat. Bij het wandelen ziet ze van alles bewegen en alles moet van dichtbij bekeken worden.

Zaterdag waren we ergens en daar liep een mevrouw met een Jack Russell pup van 9 weken op haar arm. Die is ongeveer net zo groot als een pakje suiker. Sam had de pup al snel in de gaten en 'die, die, die' klonk uit haar mondje totdat pup bij haar was komen kijken.

Schattig om te zien hoe twee jonge leventjes elkaar dan leren kennen en aftasten. De winkel waar we waren was erg groot, maar toen pup Sam verliet leek deze toch ineens te klein... Oef, wat een strotje. De mensen keken geergerd om zich heen. Zal ook wel gekomen zijn door het verschrikkelijk slechte, chagrijnig makende weer.

Sam heeft een boekje 'A- is het aapje' en dat is haar favoriet. Zodra ze uit bed komt roept ze 'aapieieeeee' en wordt het boekje van voor naar achter en weer terug bestudeerd. De aapjes en het poesje zijn het leukst, dus maakte mama een dieren pyjamajurkje voor de kleine dierenvriend. Haar reactie daarop was "OOOHHHHHHHH" en zij bestudeerde alle diertjes.... Even wachten nog en dan kan hij aan, mama maakte hem bewust een beetje op de groei.

Patroontje: Heidi & Finn cowlneck jumper (voor de oplettende lezer: zonder col).
Stof: Deep in the Jungle van Lillestoff, ik kocht het hier.

1 opmerking: