maandag 12 augustus 2013

Toegetakeld....

Nationaal voetbal kijken doe je in Nederland niet als je jezelf niet een beetje hebt toegetakeld in het oranje of rood/wit/blauw. Zeker niet als het ergens om gaat.
Een EK of WK is gewoon niet hetzelfde in je spijkerbroek met een leuk modieus t-shirtje, nee, dan moet je toegetakeld zijn... Oranje-fever, je ziet 't dan overal. Ook met Koninginnedag kunnen wij Nederlanders er wat van. Of je nu wel of niet iets met het koningshuis hebt, een oranje kledingstuk hoort er op Koninginnedag gewoon bij.

Zo takelden wij onze toen 2 maanden oude baby in 2012 ernstig toe. 't Was bijna zielig, oordeel zelf maar:
Het haarbandje haakte ik snel de avond voor de eerste wedstrijd nog even en ook de slofjes zijn een eigen probeerseltje. Het rompertje in de vorm van een voetbaltenue kregen wij bij een pak Pampers en de 'flessenkoeler' was een kadootje van een kantoorboekhandel.


Andere jaren keken we ook gewoon thuis voetbal (of bij vrienden) en dan zag het er zo uit: 
 Jaja, toen was ik nog jong! 


Nu was ik afgelopen zaterdag eens met vriend René en naaivriendinnetje Mieke en haar man Pol naar de stoffenmarkt in Utrecht en liep ik bij toeval tegen een (best wel lelijk) rood/wit/blauw lapje aan wat prima geschikt was voor het WK 2014 jurkje voor 't kleine kindje. Omdat ik voor dat jurkje een mooi stofje in gedachten had, maar het patroontje eerst wilde proefnaaien, naaide ik proef... Op naar Koningsdag 2014 en het (als we de voorrondes doorkomen natuurlijk) WK! Ik heb er al zin in en Sam d'r outfit is al klaar! 
U mag het best lelijk vinden hoor, dat hoort er bij een WK-outfit nu eenmaal een beetje bij. Het patroontje is in ieder geval al wel bevallen en komt uit de Knippie nr 3, augustus 2013.

7 opmerkingen:

 1. nou, als het beetje lelijk moet zijn is het goed gelukt :). Hihi, ik zie je kleine meid al schitteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig is het een jurkje voor thuis :p
  Knap gemaakt hoor, dat zeker wel ;)
  Wat grappig zijn jullie toch he, met die oranjegekte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind wel geinig :-) Je bent er in ieder geval mooi op tijd bij, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaja ik was erbij!!! bij deze aankoop super leuk is het geworden, en misschien lelijk maar toch TOF en nu HUP HOLLAND de finale tegen de RODE DUIVELS :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als Belg niet zo goed te snappen ;-). Maar héél leuk gedaan! Ik wil de aan-foto ook nog zien dan, hé!

  BeantwoordenVerwijderen