vrijdag 22 juli 2011

Surf's Up! Meet Cody.

Ik ben altijd al wel gek geweest van animatiefilms. Toen ik begon met golfsurfen in de vrieskou in Wijk aan Zee zag ik op een avond bij toeval de film Surf's up voorbij komen. Ik werd verliefd op Cody! 

Nu kocht ik laatst het boekje Lieve Diertjes Zelf Haken en daarin stond een pinquin. Die MOEST ik maken. Toen hij bijna af was (en niet volmaakt natuurlijk) zei René ineens: "Ah....die is leuk! Die wil ik in mijn auto aan mijn spiegel hangen, maar dan moet hij nog wel een muts scheef op z'n koppie." Ik had eigenlijk al een bestemming in mijn hoofd voor mijn pinquintje maar toen René een ami van me wilde kon ik niet weigeren natuurlijk. Normaal zijn mijn haakseltjes niet 'stoer' genoeg voor het mannelijk geslacht dus ergens was ik wel trots dat mijn stoere vriend mijn knuffeltje in zijn grote-mannen-werkbus wilde hangen.
Door Surf's Up had onze nieuwste kleine vriendje al snel een naam: Cody, net als het konijn van Lucas.... kijk maar: Lucas' Cody

De pinguin Cody Maverick is een opkomend surftalent als hij meedoet aan zijn eerste competitie wedstrijd. Gevolgd door een cameraploeg die zijn ervaringen vastlegt verlaat Cody z'n familie en huis in Sneeuwarden, en gaat op weg naar Pin Win eiland voor de Big Z Memorial Surfwedstrijd. Op zijn weg ontmoet hij surf-nerd Chicken Joe, de belangrijke surf promoter Reggie Belafonte, talentscout Mikey Abromowitz, de gevreesde surfer Tank en de energieke strandwacht Lani Aliikai. Allemaal zien ze in dat Cody een passie voor surfen heeft, zelfs al gaat dat soms net iets te ver. Als hij oog in oog komt te staan met de doorgewinterde surfer 'The Geek' beseft hij dat de winnaar niet altijd degene is die als eerste eindigt.
3 opmerkingen:

 1. Hallo Rachel,

  Bedankt voor je enthousiaste reactie!
  Ik had hem per ongeluk verwijderd ipv gepubliceerd. Dus heb ik hem geplakt vanuit de mail met een link naar je blog.

  Wat een wijsneusje hierboven trouwens!
  Heel mooi!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Haak"ster",

  Kheb net aan Lucas laten zien dat jij(of eigenlijk René) ook een Cody hebt!
  Leuk dat je een link naar mijn LO op je blog hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk die pinguin, Als ik al die ami's zie wil ik toch ook heel graag weer aan eentje beginnen.
  Misschien na mijn afmaakweek. want ze zijn toch zo schattig.

  Leuk gemaakt !

  grtjs -Petra

  BeantwoordenVerwijderen